MITÄ YIN-JOOGA ON?

Yin-jooga on kehon ja mielen herättelyä asentojen avulla.

MITÄ YIN-JOOGA ON?

Yin-jooga on kehon ja mielen herättelyä asentojen avulla.

MITÄ YIN-JOOGA ON?

Yin-jooga on kehon ja mielen herättelyä asentojen avulla. Myös kehon tukoksista vapaudutaan tehokkaiden syvävenyttävien asanoiden vaikutuksessa, missä istutaan useita minuutteja aina yhdessä syvävenyttävässä asennossa. Yin-jooga tuo ennen kaikkea tilaa ja etäisyyttä vilisevien ajatusten ja sisimpäsi väliin sekä ohjaa kohti syvintä rauhan tilaa. 

Kehon elastisuus kehittyy hiljalleen asentoja ja harjoituksia tehden. Yin-joogassa käytetään paikallaan olevia asentoja, jotta päästään syvälle kehon tiiviisiin sidekudoksiin, jänteisiin, nivelsiteisiin ja luustoon, jotka ovat usein vaikeita aktivoida ja aukaista. 

Passiivisuuden avulla saadaan parasympaattinen hermosto aktivoitumaan, joka rentouttaa kehon ja mielen. Yin-joogassa apuna käytetään myös hengitystä, jonka avulla saadaan kehoon parempi yhteys sekä mieli rauhoittumaan. Avaamalla kehoa, avaamme myös mieltä ja hengitystä.

Yhdessä yinjooga-asanassa ollaan yleensä noin 1-4 minuuttia.

Yin-jooga on helppoa ja sopii kaikille, olitpa sitten urheilija tai eläkeläinen. Voit osallistua vaikka, et olisi koskaan harrastanut joogaa.