Kokemuksia Natural bodymind working- koulutuksesta

Paula Mäkelä osasllistui Natural bodymind working- koulutukseen etänä


Olen Paula Mäkelä ja työskentelen Positiivinen Potentiaali nimisessä yrityksessäni. Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK), luontolähtöinen työnohjaaja (STOry), ratkaisukeskeinen valmentaja (LCF Life Coach Master) ja Metsämieli-ohjaaja. Olen myös kasvatus- ja ohjausalan ammatillinen opettaja ja yritykseni kautta koulutan työyhteisöjä mm. parempaan vuorovaikutukseen ja viestintään. Osallistuin Natural bodymind working etäkoulutukseen tammikuun lopussa 2024 ja tykkäsin kovasti sen toteutustavasta.

Ennen varsinaisia koulutuspäiviä meidän osallistujien tehtävä oli opiskella noin kuuden tunnin verran etämateriaalia tallenteilta kivaksi rakennetulta koulutusalustalta, jonka sovelluksen sai myös puhelimeen. Lisäksi meille lähetettiin postin kautta ennakkoon koulutukseen kuuluvat työkirjat. Tykkäsin työkirjan selkeydestä, kuvista ja sen sisältämistä harjoituksista. Tässä varsinaisia koulutuspäiviä edeltävässä osuudessa opimme arvokasta teoriaa kehollisesta tunnetyöskentelystä muun muassa siitä mitä tunteet ovat ja mitä tarkoittaa keholliset tunnetaidot. Minua kiinnosti erityisesti tunnelukot, uskomukset ja traumat tunteiden takana. Etämateriaalia läpikäydessä tuli jo monta oivallusta ja sanasto keho-mieli-tunne osastoon laajeni.

Varsinaiset etäkoulutuksen opiskelupäivät olivat mielestäni pedagogisesti loistavasti suunniteltuja. Kouluttaja ja menetelmän kehittäjä, erittäin osaava Essi Määttä loi meille ympäri Suomea tulleille uuden oppijoille ihanan turvallisen tilan lähteä tutkimaan tunteitamme, kehotuntemuksiamme ja niiden synnyttämiä ajatuksia. Pidin myös siitä, että etänä toteutetuissa lähipäivissä meillä ei ollut kiireen tuntua missään kohtaan ja että päivän katkaisi tunnin mittainen lounastauko. Pidimme myös pienet tarpeelliset tauot aamu- ja iltapäivällä. Harjoituksia teimme pareittain ja kolmisin. Koin, että jokaiselta kanssaopiskelijalta sain oppia lisää aiheesta, heidän kanssaan työskenneltäessä. Mukavaa oli myös, että saimme Essiltä apua, mikäli sitä tarvitsimme. Essin vetämät demo-harjoitukset olivat selkeitä ja oli hienoa saada kokea sekä nähdä hänen ainutlaatuista osaamistansa tässä aiheessa.

Tulen käyttämään koulutuksessa oppimaani tietotaitoa, toki itseni eli ajatusteni, kehoni, tunteideni havainnointiin ja vireystilani säätelyyn. Tulen hyödyntämään oppimaani myös yksilöiden ja ryhmien työnohjauksissa ja työyhteisökoulutuksissa.

Natural bodymind working koulutusta suosittelen sydämestäni ihan kaikille, mutta varsinkin henkilöille, jotka kohtaavat työssään muita ihmisiä. Erityinen suositukseni koulutuksesta menee kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille, opettajille ja ohjaajille sekä vanhemmille, jotka haluavat tarjota tunnetietoisen kasvuympäristön lapsilleen.

⭐⭐⭐⭐⭐

Kategoriat: : kokemuksia koulutuksesta