Rentouta mielesi ja kehosi

Natural Relax on  verkkokurssi, jossa saat apua oman kehosi ja mielesi rentoutumiseen ammattilaisen ohjauksessa. Tässä yhteisössä opit ennen kaikkea kuuntelemaan oman kehosi viestejä sekä saat hurjasti erilaisia työkaluja oman kehosi ja mielesi rauhoittamiseen. Kurssin materiaali on heti käytössäsi, kun olet maksanut kurssimaksun. 

Natural Relax sopii myös yrityksille. Tässä tapauksessa ota meihin suoraan yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJE JA SAAT ILMAISEN yin-JOOGAVIDEON

natural relax- hyvinvointiyhteisö

LIVE-TUNNIT

Live-ohjaukset tapahtuvat Natural Relax- hyvinvointiyhteisön verkkoalustalla, jonne tulet vain mukaan aikataulun mukaisesti linkkiä painamalla. Jokaisesta live-ohjauksesta jää myös tallenne verkkoalustalle. Aikataulun live-ohjauksiin näet tämän sivun alaosasta.

TALLENTEET

Kaikki tallenteet ovat sinulla heti käytössä, kun ilmoittaudut mukaan. Harjoitukset ovat kestoltaan 3 minuutista 90 minuuttiin. Sinun on helppo valita harjoitus omaan olotilaasi esim. apua selkäkipuun, suuren tunnemylläkän säätelyyn, rentoutusta stressiin tai turvaa ja rauhaa omaan sydämeen.

HYVINVOINTIWEBINAARIT

Yhteisössä on tietoon perustuvia webinaareja, jossa syvennät omaa tietämystäsi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Webinaarien teemat ja aikataulun näet tämän sivun alhaalta.

Osallistu joko puhelimella tai tietokoneella

Katso tästä ohjeet sovelluksen asentamiseen omaan puhelimeesi.

MINIHARJOITUKSET KEHON HYVINVOINTIIN

Miniharjoitukset sisältävät flow:n omaista liikettä tietylle kehon osalle esimerkiksi selän hyvinvointiin. Tämä harjoitus kannattaa tehdä silloin, kun tarvitset lisää energiaa, haluat vähentää kehon kiristystä tai tarvitset kehon herättelyä esimerkiksi aamulla, työpäivän aikana tai jälkeen. Harjoituksien kesto 15 minuuttia.

Yin-joogaa, meditaatioita ja rentoutumista

Yin-joogaa on helppoa ja etenee rauhallisesti antaen mahdollisuuden päästää irti stressistä ja palauttaa sinut  tasapainoiseen tilaan.  Natural Relax - hyvinvointiyhteisössä järjestämme viikottain kaksi live-tuntia verkossa. Lue yin-joogasta lisää tästä. Yin-jooga, meditaatiot, hengitys- ja rentoutumisharjoitukset ovat täsmäharjoituksia keholle ja mielelle

TALLENTEET käytössäsi heti

Elämä ei aina ole tasaisen rauhallista, mutta voimme oppia säätelemään omaa kehollista tilaamme erilaisten harjoitusten avulla. Autonominen hermosto on keskeisessä osa kehomme stressin sääntelyä. Kun opimme ymmärtämään kehomme tapaa viestiä meille, pystymme myös tarjoamaan itsellemme sitä mitä kaipaamme ja tarvitsemme. Yhteisön avulla lisäät kehotietoisuutta, yhteyttä itseesi ja voit paremmin.

WEBINAARIT ja tilaisuudet

Yhteisössä on tietoon perustuvia webinaari, jossa syvennät omaa tietämystäsi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Webinaarien teemat ja aikataulun näet tämän sivun alhaalta.

MIKSI TÄMÄ YHTEISÖ ON LUOTU?

“Halusin luoda tämän Natural Relax -hyvinvointiyhteisön, sillä olen huomannut monista asiakkaistani, että arkeen tarvittaisiin apua silloin, kun kohtaa vaikka tilanteen, jossa stressitasot nousevat tai ei millään meinaa saada unen päästä kiinni tai kaipaavat apua kehon jumitiloihin. Kurssin avulla haluan lisätä ihmisten ymmärrystä keho- mieli- yhteydestä ja siitä miten voimme vaikuttaa itseemme kehollisuuden ja mielen avulla. 

YLIKUNNOSTA JA UUPUMUKSESTA TASAPAINOON

"Olen itse kärsinyt monta kertaa ylikunnosta sekä uupumuksesta, jonka johdosta lähdin opiskelemaan, miten pystyisin palautumaan paremmin sekä samaan kehoni väsyneestä takaisin tasapainoon. Nyt monien vuosien jälkeen, haluan jakaa kaiken oppimani sinulle. Olen itse valvonut niin monta yötä stressin ja ylikierrostilan vuoksi, joten tiedän mitä stressi tekee keholle sekä mielelle. Haluan auttaa sinua voimaan paremmin ja tämän vuoksi rakentanut sinulle helpon tavan hengähdyshetkille arkesi keskelle."

TÄTÄ KURSSIA ON JÄRJESTETTY JO YLI 4 VUOTTA

Essi ohjannut tätä kurssia netissä neljä vuotta. Aluksi ajatuksena oli järjestää kurssi vain kerran pandemian vuoksi, mutta osallistujat halusivat jatkaa kurssia aina uudestaan ja uudestaan. Osallistujien avulla kurssia on kehitetty jatkuvasti ja otettu huomioon käyttäjien kokemukset. Ensimmäisen järjestämäni kurssin osallistujapalautteet olivat 4,6/5. Tämä kurssi Natural well- yhteisön suosituin kurssi ja siihen on osallistunut yli tuhat osallistujaa.

Sosionomi (AMK), meditaatio-, rentoutus-, yinjooga- ja tunnetyöskentelyn ohjaaja sekä psykofyysisen terapian osaaja. 

- Essi Määttä, kurssin ohjaaja

Kurssin ohjaajat

Essi Määttä

Sosionomi (AMK), meditaatio-, rentoutus-, yinjooga- ja tunnetyöskentelyn ohjaaja sekä tunnelukko- ja psykofyysisen terapian osaaja, liikunnanohjaaja ja personal trainer.

Haluan luoda sinulle hetkiä, jossa pääset pysähtymään itsesi äärelle, vapauttamaan stressiä, kireyttä sekä jännitystä kehosta ja mielestä. Ohjauksessani olet turvassa ja lempeästi vien sinua kohti rentoutumista ja rauhaa. Olet lämpimästi tervetullut kurssille. <3 

Riikka Pentinsaari

Mindfulness- ja tunnetaitovalmentaja, jooga- ja rentoutusohjaaja,  Yhteisöpedagogi (AMK) Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ohjauksessani pääset tutkimaan liikkeen, lempeyden ja läsnäolon taitojen myötä avautuvaa vapautta ja energian virtausta. Hidastamista ja hyväksymisen harjoittelua sen äärellä mitä on. Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteisiin hetkiin kokemaan ja jakamaan.

Kokemuksia Natural RELAX - hyvinvointiyhteisöstä

“Yin-jooga on itselleni henkireikä <3 Monen muunkin ohjaamana olen joogaa kokeillut, mutta jokin läsnäolossasi ja puheissasi tekee sen että pystyn rentoutumaan ohjauksessasi aikana täysin”.

“ Hyvin nukutti, kiitos! Yin-jooga on varmasti yksi suuri syy siihen että en tarvitse enää unilääkkeitä joita aiemmin olen tarvinnut”

“ Olen todella tyytyväinen ja iloinen, kun ostin kurssin. Olen muitakin kursseja ostanut, mutta tämä on tähänastisista kursseista paras. Essillä on ihanan rauhallinen ääni ja hyvä tapa ohjata harjoituksia”

“Nukuin kuin tukki ja nyt sitten uusi virkeä pv. Kiitos Essi!”

“Olen maailman laiskin lähtemään työpäivän jälkeen pois kotoa tunneille. Tein aamulla 30 minuutin tallenteesta yinjoogan ja olo on aivan ihana. <3 Se antoi upean lähdön päivään. “

“Jooga on auttanut, minua, nivelkipuista, syvärentoutumaan, ja päästämään ajatuksista irti.. Myös krooninen migreeni helpottunut, ainakin särkypäivien putket ovat vähentyneet joogan aikana..😊💕”

“Jee! Tein tän joogan just. Olipas se rentouttavaa. Huomenna taas uuteen viikkoon.. Tää etäjoogailu on kyllä ihan parasta vuorotyöläiselle.😊🙏”

“Kiitos kurssista! Yin jooga on minun juttuni. Tämähän on maailman ihanin juttu vähän vanhemmallakin iällä”

“Tämä on ollut paras joogakurssi mitä olen ostanut kiitos <3”

LIVE-TILAISUUKSIEN AIKATAULU

Live-lähetysten aikataulu


Seuraavan kurssin live-lähetykset alkavat 1.2.2024 ja viimeinen live-ohjaus on 28.3.2024 Kaikki tallenteet ovat apunasi heti, kun liityt mukaan. Materiaalit jäävät käyttöösi 31.7.2024 saakka.

Voit edetä kurssilla täysin omaa tahtiasi ja tehdä harjoituksia juuri silloin kun tarvitsee ja sinulle sopii.

Live-tunneista tulee aina muistutus

Saat live-ohjauksista aina muistutuksen sähköpostiisi, niin muistat tulla mukaan. Kaikista tilaisuuksista jää tallenne, joten sinun ei tarvitse olla aina samaan aikaan läsnä live-lähetyksissä.

Live-harjoitukset alkavat 1.2.2024

Tiistaisin vaihteleva teema ja kellonaika 

Tiistain harjoitus sisältää joko miniharjoituksen kehon hyvinvointiin, meditaatio-, rentoutus- tai hengitysharjoituksen. Teemat ja kellon aika vaihtuvat viikoittain. Katso oikealla olevasta aikataulusta lisätietoja.

Torstaisin klo 18.30-19.30 Kehoa ja mieltä syvärentouttava yinjooga 

Yinjooga auttaa sinua kehollisuuden kautta rentoutumaan lempeästi.

Webinaarit

Tämän lisäksi Kurssialustalta löytyy edellisten kurssien webinaareja teemoiltaan: Ravitsemus ja stressinhallinta, Säädä stressiä ja tunteita kehollisuuden avulla, Vireystilan säätely, Paranna suoliston hyvinvointia, kehitä kestäväsyyskuntoa paranna palautumistasi, Hyvinvointia hengityksestä, Tasapainoita hermostosi toimintaa, Nuku paremmin, Tunnelukot hyvinvoinnin esteenä yms. 

Aikataulu

Viikko 5
1.2.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 6 
6.2.2024 tiistai hyvän aamun herätys klo 7.15-7.30
8.2.2024. torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 7
13.2.2024 tiistai hengähdyshetki klo 11-11.15
15.2.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 8
20.2.2024 tiistai hyvän yön meditaatio/rentoutus  klo 21-21.15
21.2.2024 keskiviikkona webinaari: ravinteikkaasta ruokavaliosta apua stressinhallintaan
22.2.2024  torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 9
27.2.2024 tiistai hyvän aamun herätys klo 7.15-7.30
 29.2.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 10
5.3.2024 tiistai hengähdyshetki klo 11-11.15
7.3.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 11
12.3.2024 tiistai hyvän yön meditaatio/rentoutus  klo 21-21.15
14.3.2023 torstai klo 18.30-19.30  Vapauta stressiä ja tunteita kehollisuuden avulla kokemuksellinen tilaisuus, jossa on paljon erilaisia harjoituksia stressin purkamiseen.  

Viikko 12
19.3.2024 tiistai hyvän aamun herätys klo 7.15-7.30
21.3.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

Viikko 13
26.3.2024 tiistai hengähdyshetki klo 11-11.15
28.3.2024 torstai yinjooga klo 18.30-19.30

ESIMERKKI KURSSIN SISÄLLÖSTÄ
Näiden lisäksi 100 muuta harjoitusta tallenteena ja joka viikkoiset live-harjoitukset.

Katso alta kurssin harjoitus Vaikean tunteen kohtaamiseen. <3 

Usein esitettyjä kysymyksiä

Natural Relax- hyvinvointiyhteisö toimii hyvin helppokäyttöisellä Zenler- alustalla. Kun ilmoittaudut mukaan ja maksat jäsenmaksun, saat tunnukset sivustolle. Sivustoa voit käyttää joko tietokoneen tai puhelimen kautta. Voit myös käyttää sivustoa verkkosivujen tai sovelluksen kautta. Kun kirjaudut sisään, näet kaikki harjoitukset heti etusivulla ja pääset suoraan valitsemaan mieleisesi harjoitukset. Kaikki harjoitukset ovat teemoiteltu ja ne ovat helppo löytää. Uusia harjoituksia tulee viikottain ja kerran kuukaudessa tulee informatiivinen webinaari.

Löydät puhelimesi sovelluskaupasta Zenler-sovelluksen, jonka ladattuasi ja kirjauduttuasi sisään samoilla tunnuksilla jotka olet luonnut Natural Well-sivustollamme - pääset sisään kurssin sisältöön suoraan omasta puhelimestasi missä vain. Kurssi täytyy olla ostettuna, jotta pääset kurssin sisälle. 

Voit maksaa suoraan smartumin, E-passin, Edenredin tai Eazybreakin nettisivujen tai sovelluksen kautta ja löydät palveluista minut nimellä Hyvinvointivalmentaja Essi Määttä. Saan kuitin ostostasi sähköpostiin ja lisään sinut tämän jälkeen Natural Well- hyvinvointiyhteisöön jäseneksi. Laita kuitenkin vielä yhteystietosi tämän sivun alhaalla olevan lomakkeen kautta, niin saan varmasti sähköpostiosoitteesi. Voit lähettää minulle myös liikuntaseteleitä. Laita minulle Yhteydenotto-sivulla olevan lomakkeen kautta viestiä, niin lähetän sinulle postiosoitteen sähköpostilla takaisin. Tältä sivulta löydät tarkemmat ohjeet liikuntaseteleiden käyttöön.

Yin-jooga-harjoituksissa ei käytetä musiikkia, mutta voit itse laittaa taustalle mieleistäsi musiikkia. Osassa meditaatiotallenteissa käytetään musiikkia.

Meditaatio-, hengitys-, ja rentoutusharjoitukset ovat erittäin hyviä raskaana ollessa. Jos olet harrastanut yin-joogaa jo pidempään, voit muokata harjoitusta raskauteesi sopivaksi. Uutena harrastuksena raskaana ollessa yinjoogaa ei kannata aloittaa.

Raskaana ollessa vältä kurssilla: voimakkaat kierrot, hengityksen pidätysharjoitukset, pitkät pidot yin-asanoissa, äärivenytykset, eteenpäin taivutukset ja asennot jotka aiheuttavat painetta keskivartaloon.

Jäikö kysyttävää?